محصولات شرکت پیشروان صنعت متالوژی ایرانیان

مواد کربنی

مواد کربنی

​​کربن عنصری شیمیایی با نماد C و عدد اتمی ۶ است. واژه کربن برگرفته از واژه‌ای لاتین به‌نام کربو[a] به معنای زغال‌سنگ است. این عنصر، که در ردهٔ عناصر غیرفلزی جای می‌گیرد، چهارظرفیتی است، به این معنی که چهار الکترون در دسترس برای تشکیل پیوندهای شیمیایی کووالانسی دارد. کربن از گروه چهاردهم در جدول تناوبی و دارای سه ایزوتوپ طبیعی است. این ایزوتوپ‌ها عبارت‌اند از کربن-۱۲ و کربن-۱۳ که ایزوتوپ‌های پایداری هستند و کربن-۱۴ یک ایزوتوپ پرتوزا محسوب می‌شود و زمان نیمه‌عمر واپاشی آن حدود ۵۷۳۰ سال است. از دوران باستان تا سال ۱۶۹۹ میلادی، تنها سیزده عنصر توسط بشر شناسایی شده بودند که کربن یکی از آن‌ها بود.
از نظر فراوانی، کربن پانزدهمین عنصر در پوسته زمین و پس از هیدروژن، هلیوم و اکسیژن، چهارمین عنصر در کیهان است. فراوانی کربن، گوناگونی منحصر به فرد ترکیبات آلی ساخته شده از آن و توانایی تشکیل بسپار در دماهای متداول قابل دسترسی بر روی زمین، موجب می‌شود که این عنصر به‌عنوان عنصر مشترک در تمامی انواع شکل‌های شناخته شده از زندگی وجود داشته باشد. این عنصر به لحاظ جرم، پس از اکسیژن، دومین عنصر موجود در بدن انسان است و حدود ۱۸٫۵ درصد از جرم بدن انسان را تشکیل می‌دهد.

فرو آلیاژ

فروآلیاژها اصطلاحی است که برای شناسایی آلیاژهای مختلف آهن با نسبت زیاد یک یا چند عنصر دیگر استفاده می شود.فروآلیاژها اصطلاحی است که برای شناسایی آلیاژهای مختلف آهن با نسبت زیاد یک یا چند عنصر دیگر استفاده می شود. شرکت پیشروان صنعت متالوژی ایرانیان (پیکو) ارائه دهنده ی بهترین و با کیفیت ترین فرو آلیاژ در کشور است. به عنوان مثال، Cr ، Al ، Mn ، Mo و غیره که در تولید فولادها و آلیاژهای مختلف و در ارتباط نزدیک با صنایع آهن و فولاد استفاده می شود. آلیاژ آهن (کمتر از 50 درصد) و یک یا چند فلز دیگر ، به عنوان منبع عناصر مختلف فلزی در تولید فولادهای آلیاژی مهم است. فروآلیاژهای اصلی عبارتند از فرومنگنز ، فروکرومیوم ، فرومولیبدن ، فروتیتانیوم ، فرووانادیوم ، فروسیلیسیم ، فروبرون و فرو فسفر این مواد شکننده بوده و برای استفاده مستقیم در ساخت محصولات نامناسب هستند ، اما منابع مفیدی از این عناصر برای فولادهای آلیاژی هستند. فروآلیاژها معمولاً نسبت به عناصر خالص دامنه ذوب کمتری دارند و می توانند با سهولت بیشتری در فولاد مذاب ترکیب شوند. آنها برای دستیابی به ترکیب شیمیایی مشخص و تأمین خواص مورد نیاز برای تولید محصولات خاص ، به فولاد مایع اضافه می شوند. آنها در واقع در همه فولادها استفاده می شوند . به عنوان مثال ، کربن ساده ، ضد زنگ ، آلیاژ ، برق ، ابزار و غیره.

کربن براش (ذغال صنعتی )

ذغال در اغلب لوازم برقی مخصوصا در لوازم خانگی مانند لباس شویی، جاروبرقی، ظرف شویی، سشوار، آبمیوه گیری، مخلوط کن و… کاربرد دارد. شاید برایتان باور نکردنی باشد اگر که بدانید این ذغال ها در قطارها، استاترهای اتومبیل، موتور کارخانجات صنعتی، دینام ها و… مصارف فراوانی دارد همچنین ذغال گرافیتی در ابزارآلات برقی کوچک و بزرگ مانند دریل بتن کن، فرز سنگ بری، مینی فرز، فرز آهنگری، دستگاه پولیش، انواع دریل ها و… وبیشتر لوازم صنعتی استفاده های فراوانی دارد. این قطعه در داخل موتور دستگاه ها و ابزار برقی قرار می گیرد و چون ذغال گرافیتی یک قطعه مصرفی است در واقع باید گفت نوعی از لوازم یدکی مصرفی در موتور است کمتر شناخته شده است.
تولید قطعات کربن و گرافیت نیاز به ابزار و ماشین آلات ویژه و پیشرفته ای دارند که به دانش فنی خاصی نیز نیازمند می باشد. مهم تر از همه اینکه به تراشکاری دقیق با دقت بسیار بالا نیازمند هستند.

قطعات گرافیتی تخصصی

مهم‌ترین کاربرد گرافیت با چگالی بالا در فرایند ریخته گری مداوم، ساخت قالب ریخته گری است. به منظور انتخاب گرید مناسب برای طراحی و ساخت قالب گرافیتی، بررسی الزامات اولیه برای کاربرد مورد نظر بسیار مهم است. برخی از این الزامات عبارتند از ترکیب فلز یا آلیاژ ریختگی، نوع و ابعاد قالب گرافیتی، فرایندهای تکمیلی مورد نیاز برای محصول ریختگی، نوع فرایند ریخته گری (عمودی یا افقی) و دمای آن و مدت زمان تقریبی فرایند ریخته گری.

بوته‌های گرافیتی​​​​​​

بوته‌های ریخته‌گری مخازنی نسوز و مخروطی شکل هستند که از آن‌ها برای حرارت دهی به مواد استفاده می‌شود. مقاومت بسیار بالایی در مقابل حرارت دارند و تغییر ساختار نمی‌دهند. همچنین این بوته‌ها دارای استحکام شکست بالا برای مقاومت بهتر در برابر ضربه‌های مکانیکی و مقاومت عالی نسبت به اکسیداسیون هستند.
​​​​​​​
مبدل‌های گرافیتی

گرافیت یکی از آلوتروپ‌های پایدار کربن است که ماشین کاری آن از سایر غیر فلزات راحت‌تر است. خواص منحصر به فرد گرافیت از جمله هدایت حرارتی بالا و مقاومت عالی در برابر خوردگی باعث استفاده گسترده این ماده در مبدل‌ها شده است. مبدل‌های حرارتی گرافیتی به سه دسته مبدل‌های پوسته و لوله، مبدل‌های مکعبی و مبدل‌های صفحه‌ای تقسیم می‌شوند. مبدل‌های حرارتی گرافیتی در تبخیر کننده‌ها، کندانسورها، محیط‌های اسید، محیط‌های آلی یا غیر آلی و… کاربرد فراوان دارند.

شفت گرافیتی ، روتور گرافیتی ، لوله گرافیتی ، مداد گرافیتی ، راد گرافیتی ، بلوک های خاص گرافیتی ، ذغال های اسپارک کاری ، تیغه پمپ وکیوم خشک گرافیتی و سایزر محصولات گرافیتی مانند بلوک های گرافیتی آنتیموان دار ، بلوک های گرافیتی رزین دار و بلوک های گرافیتی سیلیکون کاربید دار